Úszás

Fontosnak tartom, hogy az új közeg megismerését, megszokását és a benne történő biztonságos közlekedés elsajátítását a gyermekek életük korai szakaszában kezdjék, mielőtt még kellemetlen élmények nehezítenék az ismerkedést. Javasolt elkezdeni a születés utáni vízhez szoktatást már a mindennapi fürdetés során, hogy ne legyenek negatív ingerek.

1 éves kortól erősen ajánlott a rendszeres pancsolás és a pozitív vízi élmények gyakorlása, különösen a nyári időszakban. 2, 3 és 4 éves korban a vízben való játék és a víz alatti tevékenységek, valamint a buborékokkal való ismerkedés is fontosak. 4 éves kor után elkezdődhet az úszás alapjainak oktatása játékos módon. Amint az úszásnemek elsajátítása megtörténik, a fókusz a kitartó és rendszeres úszásra helyeződik, de ez mindig érdekes és motiváló legyen, ne pedig kényszerből történjen. Például használva békalábat, versenyezve, hosszú távon egyetlen lélegzéssel vagy különböző úszóeszközökkel.

A kis halacskákat nyáron várom a Partfürdőn, de az idősebbek is bátran csatlakozhatnak a csapatba a fóbiák leküzdése érdekében!

Updated: 2023.09.30.

A ház küldetése test-lélek-szellem szinteken segítséget nyújtani embertársainknak,
kisbabától egészen az agg korig, a “mag” népének ősi információival.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram